Building WEIERBAACH

 

This building has a very technical design because it meets both a logistical and administrative requirement. The ground floor and the basement house the regional mail distribution center and the two upper floors are reserved for multifunctional spaces which can evolve according the needs of the Post company.

A huge covered double height patio, accessed by a dedicated staircase, structures the place while providing natural and pleasant light. The indoor square offers thus a beautiful, bright space for communication and conviviality.

The stone and aluminum façade blends harmoniously with its urban environment and is part of a sustainable approach, as is the choice of energy management. Indeed, the construction offers a significant technical specificity: a 400 m3 ice basin which allows to regulate the hot and cold contributions.

A realization that combines comfort, technicality, quality, aesthetics, and well-being at the same time.

client
Post Luxembourg
execution
year
2017
Gross area
15.080 m2
address
Luxembourg-Cloche d'Or,
Luxembourg
photos
Julien Swol, Christian Aschmann