NAOS

 

The building which benefits from an isolated and privileged location facing the park and the Porte de France, makes use of rounded corners and transparency to stand out from the crowd. Translucent façades underline this urban signal, day and night.

For the basement and mezzanine, cut-outs and recessed glazing encourage dialogue by providing a human dimension and contact between the inside and the outside.

On the third floor, the volume is cut out on the south side to create, like an urban garden, a large terrace with a plunging view over the interior of the block and a direct communication with the esplanade soon to be occupied by shops and restaurants.

In order to reduce the heat input of the building, which is entirely glazed, fixed sunshades have been deployed all around its outer skin. A thermodynamic study has made it possible to optimize the inclination of the slats according to their orientation to counter excessive exposure to the sun while guaranteeing a supply of natural light to the interior spaces.

The blue-gray color of the slats reinforces the dynamic image of the project and gives a strong identity to the BREEAM Excellent certified edifice.

client
Naos s.a.
execution
year
2019
Gross area
20.550 m2
address
Belval, Luxembourg
photos
Julien Swol