National Center of Industrial Culture

 

This project is part of the blast furnace basements. Our intervention should remain humble, almost invisible, to highlight the remains. A massive basalt facade with EPDM joints has been installed to blend in with the other layouts.

The functions are to host events and exhibitions under the casting hall, and shops, restaurants and bars in the basement.

Mention BAUHÄREPRAIS 2016
Jury comment:
“It is a smart bet to reclaim old industrial wastelands, to breathe new meaning into them by orienting them towards a new commercial destiny. Rich discovery of old technologies, restored to the present, finding a new breath design, sculptural; this feat redefines the past by translating it into contemporary art.

maître d'ouvrage
Le Fonds Belval
réalisation
year
2014
gross area
6.640 m2
address
Belval, Luxembourg